home
 

In Rome bieden het Forum Romanum en het Colosseum een ruime en gevarieerde verzameling van resten van antieke gebouwen met zowel heidens religieuze als profane functies. Zo bezoeken vele kunstenaars de Domus Aurea op de Palatijn en ze laten er hun sporen na. Naast vele anderen is in de kamer van de Volte delle Civette van deze villa, de handtekening van Suvée te vinden. Buiten de Eeuwige stad zijn ook enkele plaatsen uit de omgeving zeer populair, zoals Tivoli. Het kleine stadje vormt de perfecte combinatie van natuur en overblijfselen uit de antieke oudheid. Het ravijn biedt weelderige plantengroei en indrukwekkende watervallen. In en rond het Tivoli liggen de tempels van Vesta en van de Sibylle, de Villa Adriana en de Villa Gregoriana.

De tempels van Vesta en de Sibylle zijn zeer gegeerde monumenten voor kunstenaars, mogelijk mee dankzij hun positie aan de rand van het ravijn. De ronde tempel van Vesta dateert uit het begin van de eerste eeuw voor Christus, en domineert de hele vallei. Ze wordt gevormd door achttien zuilen van de Korinthische orde. De tempel van de Sibylle ligt er vlak naast. Ze is rechthoekig, opgebouwd volgende de ionische stijl en dateert uit de tweede eeuw voor Christus. Van de plaats waar de tempels staan heeft men prachtig zicht op de Villa Gregoriana en de watervallen die zich juist onder de Ponte Gregoriana bevinden.


Suvée heeft deze antieke tempels meermaals getekend. Door het feit dat Suvée gebruik maakt van zeer vettig krijt is het hem mogelijk er een tegendruk van te verwezenlijken. Een tekening van de Tempel van Vesta geeft het gebouw, van uit aan zeer laag perspectief, naar de werkelijkheid weer. Door het gebruik van vet sanguine krijt kan Suvée van dit blad een ‘contre épreuve’ of tegendruk vervaardigen. Deze tegendrukken van tekeningen worden door de kunstenaar zelf bewaard of onderling tussen pensionaires uitgewisseld.