Skip Navigation Links

 

Studiedag IIIF

Op 30 april 2020 organiseren PACKED / VIAA, Vlaamse Kunstcollectie, Openbare Bibliotheek Brugge en UGent een IIIF-studiedag voor de brede erfgoedsector. We willen de sector informeren over mogelijke toepassingen van IIIF en aanmoedigen om IIIF te gebruiken. Je krijgt er een algemene introductie en ziet enkele goede praktijkvoorbeelden van hoe IIIF geïmplementeerd kan worden. 

Wat is IIIF (lees: triple I F)? 

IIIF, kort voor International Image Interoperability Framework, is een opkomende standaard voor de uitwisseling van beelden. Het is een raamwerk van vier API’s, uitgetekend door een consortium van universiteitsbibliotheken, erfgoedinstellingen, musea en softwarebedrijven. Met dit raamwerk formuleerden zij een antwoord op de uitdaging om beelden uit te wisselen tussen verschillende systemen. Als je beeldenserver voldoet aan de IIIF-specificaties, wordt de uitwisseling van beelden heel wat makkelijker.

Programma 

In de voormiddag voorzien we, samen met de IIIF Outreach Community, voor beginners een algemene introductie over wat IIIF is en waarvoor je IIIF kan gebruiken. We voorzien parallel ook een technische workshop voor beginners die meteen hands-on aan de slag willen met IIIF op hun eigen laptop. Daarna zullen er verschillende cases uit binnen- en buitenland voorgesteld worden waarin IIIF gebruikt werd. De komende weken maken we alle namen van sprekers bekend.

Word lid van de IIIF-collegagroep

In een collegagroep rond IIIF kunnen we ervaringen uitwisselen over het gebruik van IIIF aan de hand van diverse use cases. Als je interesse hebt om deel uit te maken van zo’n collegagroep kan je een mail sturen naar info@iiifcollegagroep.be.

Meer informatie

Ben je bezig met het uitwisselen van beelden? Noteer 30 april alvast in je agenda; een gedetailleerd programma volgt. De studiedag vindt plaats in het Vandenhove-paviljoen van de UGent. 

 

 

Onze website maakt gebruik van cookies om uw taalkeuze te registreren, de vlotte werking van onze website te garanderen en om anonieme statistieken bij te houden via Google Analytics.