Skip Navigation Links

De Vlaamse Kunstcollectie vindt het belangrijk dat de aangeboden informatie op de collectie online betrouwbaar en up-to-date is. Omdat de collectiegegevens rechtstreeks uit de registratiesystemen van de drie musea worden gehaald, staan die musea ook garant voor de kwaliteit ervan. Wanneer nieuwe collectiegegevens en beelden worden opgeladen, worden de oude data automatisch overschreven.

De Vlaamse Kunstcollectie hecht ook veel belang aan de duurzaamheid, kwaliteit en uitwisselbaarheid van de gedigitaliseerde collectie-informatie. Met behulp van het softwarepakket CollectionConnection (© Cit) wordt de informatie uit de verschillende databanken geïntegreerd, doorzoekbaar gemaakt en ontsloten. CollectionConnection werkt conform internationale standaarden, zoals Dublin Core, OAI-PMH (Open Archive Initiative Protocol for Metadata Harvesting), SRU (Search/Retrieval via URL), XML, HTML en ASP. Door het gebruik van dergelijke standaarden kan informatie op eenvoudige manier worden uitgewisseld (interoperabiliteit) en het participeren in gezamenlijke projecten wordt buitengewoon gemakkelijk. Zo zijn de collectie-items van de Vlaamse Kunstcollectie nu reeds opzoekbaar via het Europese zoekportaal Europeana.   

Hier vindt u de nodige informatie om verbinding te leggen met de OAI-server van de Vlaamse Kunstcollectie databank:

Meer info over beeldgebruik

Vragen? info@vlaamsekunstcollectie.be  

Onze website maakt gebruik van cookies om uw taalkeuze te registreren, de vlotte werking van onze website te garanderen en om anonieme statistieken bij te houden via Google Analytics.