Skip Navigation Links

 

Een nieuw verhaal voor Mu.ZEE

gevel Mu.ZEEHet gebouw van Mu.ZEE behoort tot het cultureel erfgoed en is een opvallend landmerk in Oostende: een modernistisch bouwwerk uit de jaren 1940 van de hand van Gaston Eysselinck met een iconische glazen gevel. Het geeft onderdak aan een unieke collectie, bestaande uit meer dan 8.000 werken, die exclusief het verhaal brengt van Belgische kunst. De collectie is ontstaan door het samenbrengen van de collecties van Stad Oostende en de Provincie West-Vlaanderen in 2008 (de collectie van de Provincie werd in 2018 overgedragen aan de Vlaamse Gemeenschap).
Mu.ZEE wil terug naar de basis met een hernieuwde focus op haar kerntaak en missie: het tonen van kunst uit België tussen 1880 en nu – kunst die momenteel trouwens internationaal erg in trek is wanneer men de recente bruiklenen van Mu.ZEE richting Nice, London, Berlijn en Parijs bekijkt. De eigen collectie zal dus opnieuw in de kijker geplaatst worden in een uitgepuurd gebouw. Mu.ZEE wil hiervoor een nieuw, inspirerend verhaal brengen dat de basis moet vormen van een vernieuwde identiteit.
Om dit te kunnen verwezenlijken sluit Mu.ZEE de deuren tot 1 juni 2021.

Meer informatie

muzee.be

 

Onze website maakt gebruik van cookies om uw taalkeuze te registreren, de vlotte werking van onze website te garanderen en om anonieme statistieken bij te houden via Google Analytics.