Skip Navigation Links

 

Het coronavirus verhindert ook de Vlaamse musea voor schone kunsten de deuren te openen. Maar daar leggen wij ons niet bij neer. De musea zijn dicht, maar de collecties proberen we maximaal open te stellen. Elke dag van de lockdown presenteren wij een werk uit de museumcollecties op de website 'Museum Dicht, Collectie Open'. De reeds besproken collectiestukken gaan van een schilderij van een onbekende Brabantse meester uit de 15e eeuw, over een werk van Titiaan tot hedendaagse kunst.  
De website is een initiatief van de Vlaamse Kunstcollectie, met medewerking van meemoo, KMSKA, Musea Brugge, MSK Gent, Mu.ZEE en M Leuven. 
Daarnaast kan je ook nog steeds grasduinen in de collecties op de websites van de Vlaamse Kunstcollectie en haar partners. 
Themawebsite James Ensor
James Ensor in grote resolutie
Themawebsite Vlaamse primitieven
Themawebsite Barok in Vlaanderen
Themawebsite George Minne
Themawebsite Abstract Modernisme
Themawebsite Pieter Bruegel de Oude
EN DE COLLECTIEPAGINA’S VAN ONZE PARTNERS
Meemoo, Lukas Art in Flanders
KMSKA collectiepagina
Musea Brugge collectiepagina
MSK Gent collectiepagina
M Leuven collectiepagina
Mu.ZEE collectiepagina

 

Museum Dicht, Collectie Open

Het coronavirus verhindert ook de Vlaamse musea voor schone kunsten de deuren te openen. Maar daar leggen wij ons niet bij neer. De musea zijn dicht, maar de collecties proberen we maximaal open te stellen. Elke dag van de lockdown presenteren wij een werk uit de museumcollecties op de website 'Museum Dicht, Collectie Open'. De reeds besproken collectiestukken gaan van een schilderij van een onbekende Brabantse meester uit de 15e eeuw en 16e-eeuwse prenten van Maerten de Vos, over een werk van Titiaan, tot hedendaagse kunst van Guy Mees en Lili Dujourie.  

De website is een initiatief van de Vlaamse Kunstcollectie, met medewerking van meemoo, KMSKA, Musea Brugge, MSK Gent, Mu.ZEE en M Leuven. 

Onze website maakt gebruik van cookies om uw taalkeuze te registreren, de vlotte werking van onze website te garanderen en om anonieme statistieken bij te houden via Google Analytics.