Skip Navigation Links

 

Heropening musea

Vanaf vandaag mogen de musea in ons land weer opengaan. Niet alle musea zullen vandaag ook effectief openen.
Een overzicht:
  • MSK Gent opent op 1 december. 15 zalen van de vaste collectie zijn weer open voor het publiek. Daarnaast loopt tot 24 januari ook de collectiepresentatie ‘Gustave Van de Woestyne’.
  • Musea Brugge heropent vanaf 4 december gefaseerd de deuren. Het Groeningemuseum, het Sint-Janshospitaal en het Belfort openen op 4 december, daarna volgen de andere locaties. De tentoonstelling ‘Memling now’ in het Sint-Janshospitaal toont de invloed van Hans Memling op de hedendaagse kunst. 
  • M Leuven gaat op 10 december open met onder meer de nieuwe tentoonstelling ‘Druk! Werk!’ met prenten uit de uitgebreide prentencollectie van M. 
  • Mu.ZEE opent op 15 december, het Permekemuseum is gesloten voor renovatie tot midden 2022. Raadpleeg het uitgebreide programma van Mu.ZEE.
  • KMSKA werkt verder achter de schermen aan het nieuwe museum. Intussen reist de collectie de wereld rond.  
  • De Antwerpse musea Museum Mayer van den Bergh en Rubenshuis openen opnieuw vanaf 5 december. In het Museum Mayer van den Bergh is momenteel de tentoonstelling ‘Madonna ontmoet Dulle Griet. Verzamelaars in topstukken gevat’ te zien. 
Meer informatie
Reserveer je bezoek op voorhand en lees na welke maatregelen van kracht zijn in de musea.
(update 1 december)

Beeld: Sfeerbeeld 'Memling Now' in het Sint-Janshospitaal, Musea Brugge

 

Onze website maakt gebruik van cookies om uw taalkeuze te registreren, de vlotte werking van onze website te garanderen en om anonieme statistieken bij te houden via Google Analytics.