Skip Navigation Links

Stage Sven Gatz in de musea van de Vlaamse Kunstcollectie (Foto: Sarah Bauwens)

De Vlaamse Kunstcollectie en de drie grote kunsthistorische musea van Vlaanderen (het Groeningemuseum in Brugge, het Museum voor Schone Kunsten in Gent en het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen) nodigden de Vlaamse minister voor cultuur Sven Gatz uit om een korte stage in de drie musea te lopen. Op 6 en 7 juni was Gatz te gast in de drie musea om een kijkje achter de schermen te nemen. Sven Gatz wilde zien en voelen hoe een museum werkt. 

In het Museum voor Schone Kunsten in Gent werd de minister op 6 juni ontvangen en werd ingeschakeld in de cel die verantwoordelijk is voor de organisatie van expo’s en bezocht hij het restauratieatelier van het ‘Lam Gods’.

In de namiddag bezocht Gatz het extern depot in Kallo van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen. Hij leerde er in een notendop hoe een bruikleen georganiseerd wordt.

Op 7 juni trok Gatz naar het Groeningemuseum in Brugge en werd er onder meer ingeschakeld bij de onthaaldienst en bezocht hij het Prentenkabinet. 

Volg het stagebezoek van minister Sven Gatz via dit beeldmateriaal:

Stage in het Museum voor Schone Kunsten in Gent

Stage in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen

Stage in het Groeningemuseum in Brugge

 

(Nieuwsitem 8 juni 2015)

 

Onze website maakt gebruik van cookies om uw taalkeuze te registreren, de vlotte werking van onze website te garanderen en om anonieme statistieken bij te houden via Google Analytics.