Skip Navigation LinksHOME > Musea > Antwerpen

Bezoekersadres
Leopold de Waelplaats
2000 Antwerpen

Bereikbaarheid 

Museumwebsite E-mail

Openingsuren
di-za: 10-17u
zo: 10-18u
gesloten op ma, 1 en 2 januari, 1 mei, hemelvaartsdag en 25 december

Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen


Midden in de trendy buurt van het Antwerpse Zuid vindt u het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten (KMSKA), het kunsthistorische museum van de Vlaamse Gemeenschap. Een imposant gebouw met prachtige kunstwerken.

 
De rijke collecties geven een mooi beeld van de geschiedenis van het artistieke leven in de Zuidelijke Nederlanden en België. Ze bieden een indrukwekkende verzameling barokwerken van Rubens en tijdgenoten, maar ook 19e-eeuwse Salonkunstenaars en de modernisten James Ensor en Rik Wouters zijn in het museum vertegenwoordigd. Het museum toont kunst van hier naast werk van grote buitenlandse artiesten als Jean Fouquet, Titiaan, Frans Hals, Auguste Rodin en Amedeo Modigliani, wat zorgt voor een verrassende ervaring.


Meer over de museumgeschiedenis >>


Opgelet: Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen is gesloten voor verbouwing, en dus vindt u de kerncollectie op verschillende plaatsen in en rond Antwerpen. Voor meer nieuws over het programma, de verschillende gastlocaties en de verbouwing kan u terecht op de website van het KMSKA.


Toegangsprijs

gewoon tarief: zie tarieven per locatie

reductietarief: groepen vanaf 15 personen, 60+, studenten, museumkaart OKV, leden van de gezinsbond, werkzoekenden

1: jongeren van 19 tot 25 jaar

gratis: gratis: jongeren tot en met 18 jaar, ICOM en ICOM Vlaanderen, Vrienden van het KMSKA, Vrienden van Groeningemuseum Brugge en Vrienden van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Gent, leerkrachten met officiële lerarenkaart, Antwerp City Card


Correspondentieadres              

Lange Kievitstraat 111-113 bus 100

B-2018 Antwerpen

T +32 (0)3 224 95 50

F +32 (0)3 248 08 10
Onze website maakt gebruik van cookies om uw taalkeuze te registreren, de vlotte werking van onze website te garanderen en om anonieme statistieken bij te houden via Google Analytics.