Skip Navigation Links

Jacques Callot, Admiraal Inghirami brengt Berberse gevangenen voor Ferdinand I, Musea Brugge, Groeningemuseum, Prentenkabinet, inv. nr. 0000.GRO1772.II

Alvorens zijn prenten te etsen, werkte Callot zijn composities steeds nauwkeurig uit in tekeningen. Meer dan duizend compositiestudies van de kunstenaar zijn bewaard. Ook het Prentenkabinet van het Groeningemuseum bezit een authentieke tekening van Callot, namelijk Admiraal Inghirami brengt Berberse gevangenen voor Ferdinand I. Twee andere tekeningen met een gelijkaardige compositie demonstreren hoe de kunstenaar zocht naar een ideale weergave van het onderwerp. Het zijn voorbereidende tekeningen voor een prent die nooit is uitgevoerd, maar die vermoedelijk bestemd was voor De veldslagen van de Medici, een serie gravures gewijd aan de roemrijke overwinningen van de Toscaanse hertog Ferdinand I. Jacopo Inghirami was admiraal van de vloot van de hertog, die militaire zee-operaties ondernam tegen de Ottomaanse schepen en Berberse piraten op de Middellandse Zee.

Onze website maakt gebruik van cookies om uw taalkeuze te registreren, de vlotte werking van onze website te garanderen en om anonieme statistieken bij te houden via Google Analytics.